Over africhting en meer

Wat wij met onze kennel beogen is dat onze pups op enigerlei wijze als werkhond aan de slag kunnen. Hiermee bedoelen we dat er met de honden gewerkt wordt en dat ze iets krijgen aangeboden waarin ze hun werkdriften kwijt kunnen.

Dat kan bijvoorbeeld zijn door:

 

Er is nog veel meer te lezen over africhting. Gebruik de knop hiernaast om er meer over te lezen.

speuren

Speuren is een discipline in de africhting waarbij je met je hond in het vrije veld een vooraf gelegd spoor uitwerkt en daarin achtergelaten voorwerpen terugvindt. Dit is een boeiende bezigheid omdat het echt aankomt op samenwerking met de hond. Als het speuren op juiste wijze is aangeleerd, zal dit veel plezier opleveren.

appèl

Appèl is een discipline in de africhting met de onderdelen het aangelijnd en los volgen. De zit en de af. Het van afstand voor roepen van de hond. Het afliggen met afleiding terwijl de geleider uit de buurt van de hond is. Als laatste een pittige oefening, het apporteren. Dit zowel over de vlakke grond, een één meter haag en een A-schutting van 1.80 meter.

pakwerk

Pakwerk of ook wel manwerk genoemd is een discipline in de africhting dat soms met de nodige afkeer of schrik wordt bekeken. Het is een onderdeel dat niets met agressie of ongeremd bijtgedrag van de hond te maken heeft. Het is voor de hond een ultieme uitlaatklep om zijn buitdrift te botvieren op een helper met een bijtmouw.